[vc_section_container width=”1/1″]

Zoekmachine optimalisatie of SEO

Zoekmachine optimalisatie of SEO is essentieel om met je website een ​​betere positie in de zoekmachine resultaten te krijgen, een taak waar wij bij Webs Media van houden om mee bezig te zijn.

We geven je graag meer inzicht in de essentie van SEO. Het gaat erom dat jouw domeinnaam meer autoriteit krijgt, de autoriteit van je domeinnaam is afhankelijk van een heleboel factoren die je website wel en geen goed doen. De off-site SEO zoals het aantal links en het type links naar jouw website en de on-site SEO zijn de belangrijkste direct te beïnvloeden ranking factoren, denk bij on-site SEO aan de opmaak van een pagina. Er zijn echter nog veel meer factoren, naast de codering (Goede codering is W3C gevalideerd) van je website, die van invloed zijn op de positie in de zoekresultaten of autoriteit van je website. Denk daarbij aan de [tooltip text=”Een domein geregistreerd voor één jaar wordt door Google als onrechtmatig gezien, een domein dat voor enkele jaren is geregistreerd als rechtmatig, betekent dat je registratie van een aantal jaren beter is voor je Google positie” align=”top”]verloop datum van je domein[/tooltip] of de versheid van je content, zoals de cafeïne update van Google aangeeft (het updaten van je huidige content is dus belangrijk). Andere factoren zijn pagina relevantie in verhouding tot de inhoud (De zogenaamde silo: heeft de inhoud van een artikel betrekking op de categorie waarin dat artikel is geplaatst) of de [tooltip text=”Het is door Google niet bevestigd maar de Bouncerate kan een indicatie zijn dat inhoud van een webpagina niet relevant is aan de zoekterm waarop de pagina een ranking in de zoekresultaten heeft. Overigens is Bouncerate het percentage dat onmiddelijk bij binnenkomst op de website, de website weer verlaat. (Uit ervaring kunnen wij melden dat Bouncerate wel degelijk de ranking van een website beïnvloed)” align=”top”]Bouncerate[/tooltip] zoals aangegeven in Google Analytics.

Trefwoord (keyword) onderzoek

Het is essentieel om te onderzoeken wat de juiste zoekwoorden voor jouw website zijn. Zonder gedetailleerd onderzoek naar zoekwoorden kun je nauwelijks een succesvolle SEO campagne voeren, om je zichtbaarheid te vergroten zul je moeten anticiperen op de zoektermen waarop gebruikers geneigd zijn te zoeken naar jouw producten of diensten.

Het is niet zo eenvoudig als het klinkt, je moet een juiste balans vinden met de gekozen zoekwoorden. Trefwoorden die niemand zoekt, wil je niet gebruiken, eveneens zoekwoorden waar de concurrentie moordend mee is.

(Kosten-) effectieve marketing is zoekmachine optimalisatie

Met een hoge positie in de zoekmachine op de zoekwoorden relevant voor jouw onderneming heb je vaak een duidelijk idee van de resultaten die je via dat zoekverkeer mag verwachten. Denk maar eens aan de momenten dat je behoefte hebt aan een specifieke dienst of product, de kans is dan aanzienlijk dat je net als miljoenen andere mensen een Google zoekopdracht uitvoert en vervolgens op het bovenste (meest vertrouwde) resultaat klikt. Zoekmachines zijn tegenwoordig een standaard middel om producten of diensten te vinden, het is daarom noodzakelijk om als online bedrijf een SEO strategie uit te werken en je er aan te houden zodat je systematisch verbeterde resultaten ziet.

Het beste resultaat met SEO

SEO is geen magie, het is een bezigheid waar je met passie systematisch op zoek bent naar verbetering maar anderzijds met een correcte en logische codering de Google spiders en werkelijke gebruikers helpt om betere resultaten te krijgen met zoekopdrachten (d.m.v. duidelijke opbouw van de website).

Andere SEO bedrijven omschrijven SEO als zowel een kunst als wetenschap, en dat is natuurlijk wel zo met de snel veranderende ranking factoren en geheime Google Algoritmes die continue worden ge-update. Toch nog even in het kort, met zoekmachine optimalisatie gaat het erom dat spiders en gebruikers relevante en kwalitatief hoogwaardige content, op een makkelijke en duidelijk geordende manier kunnen bereiken.

Bij Webs Media houden we veranderingen die van belang zijn voor een goede ranking continue in de gaten, we zullen hier nog regelmatig over bloggen, maar wij lichten jou natuurlijk graag in over de (te verwachten) veranderingen.

[vc_box bg_color=”#0164b1″ opacity=”1″ br_width=”0″ padding=”20px” color_scheme=”scheme1″]
Contact

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

[/vc_box]
[/vc_section_container]

Write A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *