[vc_section_container width=”1/1″]

Indien onze website niet overal antwoord op geeft en je nog vragen hebt dan kun je eerst door het FAQBook bladeren, wij hopen de meeste vragen te hebben beantwoord. Natuurlijk kun je ook je vraag direct aan ons stellen! Neem contact op via deze pagina.

[vc_gap height=”20″]

Wat is een CMS?

CMS betekent Content Management Systeem. Een CMS is een backend systeem waarmee de inhoud van een website beheerd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het beheren van teksten, afbeeldingen, links, widgets of pagina’s. Met een CMS kan een onderneming zelf haar website onderhouden zonder hulp van een webdesign bedrijf. Je kunt met een CMS dus zelf teksten aanpassen, pagina’s toevoegen, nieuwsberichten plaatsen, afbeeldingen naast teksten zetten en nog veel meer.

Wanner kies ik voor een CMS website?

Een CMS is niet voor iedere onderneming geschikt. Wanneer je toch de voorkeur geeft aan een CMS website, dan ondersteunen wij die keuze om de volgende redenen:

 • Je wilt niet afhankelijk zijn van een webdesign bureau wanneer een kleine aanpassing aan de website noodzakelijk is.
 • Je wilt zelf gaan bloggen wat een stuk makkelijk is met bijvoorbeeld een WordPress (CMS) website.
 • Regelmatig moet er nieuwe informatie op de website worden geplaatst, met een cms kun je dit zelf doen.
 • Je hebt een website nodig met meer dan 5 pagina’s maar je budget is beperkt.
 • Je hebt weinig kaas gegeten van coderen via HTML, PHP, CSS of Javascript maar wilt toch zelf je website opbouwen met behulp van een page builder, dat is mogelijk met een CMS website.
 • Je wilt snel een website online hebben.

 

In een aantal situaties is een CMS website niet aanbevolen. Een aantal van deze redenen zijn:

 • Jouw nieuwe website fungeert uitsluitend als visitekaartje. Via mond op mond reclame of netwerken haal jij je klanten binnen.
 • Je hebt maar een kleine website met enkele pagina’s nodig en veranderd vrijwel nooit iets.
 • Je wilt uitsluitend een mooie landingspagina waar bezoekers een speciaal aanbod wordt gedaan.
 • Je budget laat niet meer toe dan een eenvoudige website.

Wat is webdesign?

Webdesign is een algemene veelomvattende term voor het bouwen van een website. Webdesign bestaat uit een aantal uiteenlopende werkzaamheden zoals:

 • De website opzet bepalen door structuur en indeling vooraf te bepalen. Denk daarbij aan layout, plaatsing design elementen en de top-down structuur van inhoud (de zogenaamde silo).
 • Het grafisch ontwerp. Denk aan de huisstijl (samenkomst van kleuren), herkenningspunten, plaatjes et cetera.
 • Het grafisch ontwerp maken wij in Photoshop om het PSD (photoshop) bestand vervolgens om te zetten naar HTML/CSS/Java of naar een CMS zoals WordPress (HTML/CSS/PHP).
 • Ontwikkelen van extensies op maat. Soms wil je dat bepaalde onderdelen op de website op een specifieke manier functioneren, dan heb je verschillende opties zoals het ontwikkelen van een plugin (wordpress), het ontwikkelen van een extensie (Magento) of het op maat maken van een script met bepaalde functionaliteit.
 • Teksten optimaliseren met html (Hyper Text Markup Language). Met html geven wij vervolgens aan hoe zoekmachines zoals Google de teksten interpreteren. Denk bijvoorbeeld aan tekst over jouw gespecialiseerde dienst. Het is belangrijk om jouw dienst zo breed mogelijk uit te leggen en de opbouw van die uitleg logischerwijs door te geven aan Google.

Doen jullie ook logo design?

Ja wij maken ook logo’s. Wij hebben al honderden logo’s ontworpen en doen dat met plezier ook voor jou. Het ontwerpen van een logo of huisstijl is moeilijk werk, het vereist creativiteit en ambitie om er wat fantastisch van te maken. Webs Media werkt samen met grafische ontwerpers die veel ervaring hebben met logo design.

Maken jullie ook visite kaartjes?

Ja wij maken ook visitekaartjes. Visite kaartjes kunnen speciaal ontworpen worden of wij kunnen gebruik maken van één van onze templates waarmee binnen een dag een visitekaartje klaar kunt hebben. Het drukwerk van jouw visite kaartje kan tegen verschillende tarieven, afhankelijk van het materiaal en de uitstraling die je van je kaartje verlangt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel gedrukt, met of zonder glans of meerdere kleuren.

[/vc_section_container]

Write A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *