[vc_section_container width=”1/1″]

De afgelopen jaren hebben wij tal van Webshops ontwikkeld. Onze voorkeur gaat steevast uit naar Magento door haar flexibiliteit en gemakkelijk beheer. Hieronder beantwoorden wij vragen met betrekking tot Magento. Aarzel echter niet om je vraag direct aan ons te stellen indien je geen antwoord vind op je vraag.

[vc_gap height=”20″]

Wat is Magento?

Wanneer je een webshop wilt beginnen heb je de keuze uit diverse E-commerce CMS mogelijkheden om de webshop in te realiseren. Na verschillende E-commerce systemen te hebben geprobeerd is Webs Media overtuigd van de functionaliteit en veelzijdigheid van Magento. Denk maar eens aan de groeimogelijkheden, die zijn met Magento onbeperkt. Krijg je in de toekomst duizenden producten in de catalogus, dan is kan bijvoorbeeld een webshop in WordPress nog wel eens prestatie problemen geven.

Magento is het populairste webshop systeem dat door de grootste corporaties ter wereld wordt ingezet. Magento biedt het complete pakket, van online betaalkoppelingen, tot voorraadbeheer, facturatie, multi-language, meerdere valuta en nog veel meer.

Magento is ontwikkeld door Varien, een Ebay bedrijf en heeft een open-source/community editie. Echter maken de grote retail bedrijven gebruik van de enterprise editie.

Waarom Magento?

De keuze voor Magento hoeft niet moeilijk te zijn maar hangt sterk af van jouw persoonlijke situatie en eisen. Heb je een grote webshop voor ogen? Zie je in de nabije toekomst veel groei perspectief? Dan is Magento een verstandige keuze. Of heb je een kleine webshop voor ogen? Zijn mogelijkheden voor facturatie en voorraadbeheer minder van belang? Een eenvoudige (schone/clean) WooCommerce (WordPress) webshop kan dan een stuk gemakkelijker zijn.

Wat zijn de voordelen van Magento?

De voordelen van Magento zijn talrijk. Het gemak waarmee iedere pagina van de website wordt aangepast is een daarvan. Andere voordelen van Magento:

  • Uitgebreide community met vraag en antwoord op de meest uiteenlopende onderwerpen.
  • Zoals we al aangaven, zijn de mogelijkheden met Magento oneindig, vrijwel alles is te realiseren. Het is een enorme leercurve om te leren programmeren in Magento, maar dat neemt niet weg dat met voldoende ontwikkeltijd vrijwel alles mogelijk is.
  • Uitgebreide functionaliteit (voorraad, meerdere winkeld / multistores, meerdere talen, verschillende valuta, flexibiliteit in ontwerp (ander uiterlijk op iedere pagina).
  • Met een bibliotheek vol met extensies kun je je magento website gemakkelijk uitbreiden met functionaliteit die standaard nog niet in Magento aanwezig is. Ten opzichte van WordPress, zijn de betaalde modules een stuk prijziger, dat komt doordat de ontwikkeltijd veel langer is dan met WordPress plugins (extensies).

Van wie is Magento?

Magento is eigendom van eBay Inc. (NASDAQ: EBAY), een wereldwijde leider in E-commerce technologie. Het bedrijf beschikt over meerdere wereldwijd bekende merken zoals eBay:
– ’s werelds grootste online markt, die gebruikers in staat stelt om in bijna elk land op aarde te kopen en te verkopen;
Een andere grote speler eBay is PayPal:
– Paypal stelt individuen en bedrijven in staat stelt om veilig, gemakkelijk en snel betalingen te verzenden en ontvangen;
Voor de grote retailers is eBay in bezit van ‘eBay Enterprise’:
– eBay Enterprise faciliteert wereldwijd opererende bedrijven in e-commerce, multi channel retailing en digitale marketing.

[/vc_section_container]

Write A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *